Proprietățile benefice ale ciocolatei

Ce știm noi despre ciocolată? Este cunoscut faptul, că ciocolata se pregătește din cacao. Încă din cele mai vechi timpuri, cacao a fost înzestrat cu niște proprietăți magice. Indienii credeau, că arborii de cacao înainte creșteau în paradis, astfel fructele acestora dau înțelepciune și putere. Chiar și numele biologic al arborelui de cacao (Theobramba cacao) se traduce ca „Hrana zeilor”. Raționamentul indian nu era lipsit de sens, fiindcă fructele de cacao conțin diferite elemente-antidepresive chimice și au proprietăți afrodisiace. În plus, indienii adăugau piper în cacao, ciuperci halucinogene și porumb, ce dădea fructelor de cacao o putere suplimentară. Italienii au urmat exemplul indienilor. În orașul italian Perugia, unde în fiecare an are loc festivalul de ciocolată, a fost prezentat un puternic afrodiziac din boabe de cacao cu ghimbir.

Pe lângă proprietățile afrodisiace ale ciocolatei, ciocolata mai are și proprietăți de vindecare. În compoziția fructelor de cacao există o substanță numită teobromina, care reduce nivelul de zahăr din sânge și flavonoide, care susțin funcționarea normală a sistemul cardiovascular. Mai mult decât atât, fructele de cacao sunt bogate în minerale, inclusiv fier și magneziu. Oamenii de știință de la Universitatea din Helsinki au efectuat chiar un experiment, pentru a identifica impactul pozitiv al ciocolatei asupra funcționării organismului feminin, în perioada când se începe toxicoza în timpul sarcinii. Ei au împărțit câteva femei însărcinate în două grupuri. Primul grup de femei în timpul sarcinii a mâncat ciocolată, iar al doilea grup a respectat regimul alimentar obișnuit. După nașterea copiilor, cercetătorii au remarcat faptul, că copiii ale căror mame au mâncat ciocolată, se dezvoltau mai activ și se uitau la viață mai pozitiv.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>