Eu nu mă îmbolnăvesc niciodată: 7 obieiuri, care vor îți vor păstra sănătatea ta

Dacă dorești să spui cu mândrie fraza din titlul acestui material și să uiți o dată pentru totdeauna de batistă, ascultă cu atenție și îndeplinește sfaturile următoare.

Cu siguranță ai un prieten, care nu se îmbolnăvește niciodată, chiar daca în jur bântuie epidemia de gripă, toți tușesc unii pe alții fără nici o speranță de salvare a altora. El merge cu o față fericită și de multe ori, atunci când tu îți sufli nasul, râde de tine. Da, este enervant, dar nu-i nimic de făcut: băiatul are un sistem imunitar puternic, iar tu – slab. Dorești să afli, cum să devii ca un astfel de terminator? Urmați sfaturile noastre!

  1. Păstrează la îndemână vitamina C

Oamenii de știință nu au o dovadă absolută că vitamina C îmbunătățește imunitatea, totuși ea funcționează. Mulți o folosesc ca principala armă împotriva gripei și a altor boli. De îndată ce simți că vine boala, ia câteva comprimate de acid ascorbic. Dacă organismul tău este într-un tonus suficient, vitaminele te vor „scoate” din starea de boală.

  1. Dormi suficient

Pentru a menține sistemul imunitar în stare de alertă, trebuie să dormi de la 8 până la 10 ore în fiecare zi. Oamenii de știință americani au confirmarea acestui fapt: conform unui studiu, subiecții, care au dormit doar 6-7 ore pe zi, cu 30 la sută mai des se îmbolnăveau cu gripă în timpul epidemiei. Cei, care au dormit de la 8 până la 10 ore au redus această probabilitate până la 17%.

  1. Folosește tehnica de autosugestie

Încearcă să te convingi că nu ești bolnav și nu ți-i teamă de viruși. Dacă vei spune tuturor din jur despre aceasta și singur vei crede, este probabil că așa și va fi. Iată de ce prietenul tău sănătos râde de tine atunci când stai cu o batistă în mâini: acest lucru îl ajută să se convingă încă o dată în puterea sănătății lui.

  1. Învață-te să faci față stresului

Este greu de crezut, dar multe boli au un caracter psihosomatic, adică te poți îmbolnăvi ușor atunci, când ești nervos. Pentru a evita acest lucru, încearcă să îți distragi atenția de la situațiile stresante, de exemplu, cu ajutorul sportului.

  1. Devine un maniac al mâinilor curate

Pentru a reduce probabilitatea de te îmbolnăvi, spală-te pe mâini de fiecare dată când intri în casă. Dacă ai șervețele antibacteriene sau gel special, este necesar să utilizezi aceste produse, când vii din locurile publice acasă. Ești în metrou și brusc ți-a venit să-ți scarpini ochiul? Străduiește-te să o faci cu dosul mâinii: acolo sunt cu mult mai puține bacterii decât pe vârfurile degetelor.

  1. Nu ieși din sala de fitness

Conform unui alt studiu efectuat în Journal of Sport and Health Science, exercițiile fizice regulate întăresc sistemul imunitar și reduc probabilitatea de a prinde o infecție respiratorie. Fă sport cel puțin de trei ori pe săptămână și îți va fi amuzant să-i privești pe cei care tușesc.

  1. Simte momentul, când trebuie să te mobilizezi

Dacă dorești să nu te îmbolnăvești, trebuie să te înveți să simți organismul tău și imediat ce boala manifestă primele semne, să iei măsuri urgente. Dar dificultatea este, că fiecare reacționează la viruși și bacterii în felul său. Unii, de exemplu, au nevoie doar să meargă la sala de sport, să se ocupe puțin și boala pleacă. Iar alții încearcă să evite efortul fizic în timpul luptei cu boala. Pentru a înțelege cum e mai bine pentru tine, învață-te să-ți asculți organsmul tău.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>