De ce nu trebuie să bei apă carbogazoasă vara

Odată cu venirea zilelor calde dorești să bei mai mult și mai mult. Apă dulce sau carbogazoasă – atât de delicioasă, dulce și cu bule. Dar, oamenii de știință ne sfătuie să nu abuzăm: nutriționiștii americani au descoperit, că aceasta creste probabilitatea de obezitate de două ori.

Pericolul adus de caloriile lichide: atunci când o persoană bea, el nu observă saturația și nu primește de la organism semnalul, că e timpul să se oprească. Toate bauturile dulci conțin zahăr (sau înlocuitori), dioxid de carbon și cafeină. Cu zahărul totul este clar – sigur nu vei slăbi cu el. Cafeina revigorează (adulții, iar la copii poate provoca agitație și dureri de cap), dar crește excreția urinară de calciu.

Dioxidul de carbon este, în sine, inofensiv. Dar, prezența lui în apă excită secreția gastrică, mărește setea, crește aciditatea sucului gastric și provoacă flatulență. După cum vezi – niciun folos. Și, în general, băuturile carbogazoase sunt contraindicate tuturor, care suferă de boli alergice și boli ale stomacului.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>