Cum să îmblânzești un bărbat: sfaturi de la dresori

„Un bărbat nu poate fi schimbat”, – spune vechiul clișeu. Dar, Amy Sutherland, autorul cărții „Învățăturile lui Shamu despre viață, dragoste și căsnicie: Lecții pentru oameni de la animale și dresorii lor”, spune: „Bărbații – sunt niște reprezentanți distincți ai regnului animal, și ei arată aceleași modele de comportament, ca și multe alte mamifere. Deci sunt sensibili la aceleași metode de dresare”.

Sutherland a petrecut un an la școala de dresare a animalelor exotice și a aplicat cu succes aceleași tehnici pentru propriul soț. În mai puțin de câteva luni, ea a fost în măsură să reducă puțin trăsăturile lui negative.

Oare cine nu vrea să atingă același efect? Iată câteva sfaturi de la dresorii profesioniști, care te vor ajuta să faci față cu obiceiurile proaste a partenerului tău.

Trăsătura negativă № 1:

El este alergic la treburile casnice

Ce să faci? Încearcă să tolerezi dragostea lui către distracţii.

Cum se aplică această regulă la cimpanzei

Aceste primate – sunt mari fani a tot felul de trucuri, și este foarte dificil să-i convingi să se liniștească. Însă, dacă îngădui un pic pofta lor pentru farse, atunci poți primi de la ei, ceea ce îți dorești. „Când avem nevoie să obligăm cimpanzeul să se supună, noi trecem la același nivel cu ei și ne jucămcu ei vreo 5-10 minute”, – spune Eugene Cussons, directorul programului „Un refugiu pentru cimpanzei” pe canalul Animal Planet. După ce se distrează, ei sunt mai dispuși să răspundă la comenzi, deoarece știu instinctiv, că a venit rândul lor de a ieși în întâmpinare.

Cum să aplici această regulă la bărbatul tău

În interiorul bărbatului de orice vârstă, trăiește un obraznic. Și acest tip are capacitatea de a aminti de prezența sa în momentul cel mai nepotrivit, de exemplu, atunci când tu întârzii la serviciu sau trebuie să faci ceva pe lângă casă.

„Pentru a obține ceea de ce ai nevoie, alintă-l un pic, câteva minute joacă-te cu el”, – sfătuiește Dr. Anthony Rich, autorul cărții „În cele din urmă! Cum să încetezi o dată pentru totdeauna să te întâlnești cu ratați”. Și apoi spune-i, că veți continua mai târziu, iar acum lasă-l să arunce gunoiul și să facă tot restul, ce trebuie de făcut. Pentru că el el este vesel și distractiv, este puțin probabil să refuze. Dacă vei face astfel mai des, treburile casnice nu vor mai fi percepute de el ca o rutină plictisitoare.

Trăsătura negativă № 2:

El se comportă oribil în societate

Ce să faci? Recompensează-l pentru bine, ignoră răul.

Cum se aplică această regulă la câini

Un cățeluț nedresat adulmecă zona inghinală și sare peste oameni. Instinctiv, apare dorința de a-l alunga, dar atunci el va avea o dorință și mai mare să sară și să miroasă. „În schimb, dresorii recompensează câinele, atunci când ea se comportă bine, și ignoră acțiunile, care nu le plac”, – spune Sutherland. Deoarece câinii tânjesc după iubire, ei încep treptat, să evite obiceiurile proaste și să opteze pentru cele bune.

Cum să aplici această regulă la bărbatul tău

Poate că îl va ajuta și pe el să scape de unele obiceiuri indecente de comportament – de exemplu, de a născoci glume obscene.

„Bărbații nu vor să fie tratați ca niște copii și dacă îi vei face vreo observație, lui i se va părea, că tu ai activat mămica”, – spune Dr. Patricia Kovalt, autorul cărții „Ce știu cuplurile deștepte”. Mai bine să-l ignori, atunci când el uită ce înseamnă politețea și sărută-l sau mângâie-l, atunci când el se comportă frumos.

O precizare: este important să faci totul la timp și să-l recompensezi în acel moment, când face ceva bun; în caz contrar, el nu va lega una de cealaltă.

Trăsătura negativă № 3:

El fuge de discuții

Ce să faci? Rămâi calmă.

Cum se aplică această regulă la cai

Sub aspectul unui armăsar puternic se ascunde un animal destul de timid. „Iată de ce ei de obicei reacționează bine la vocea și atingerea calmă a dresorilor”, – spune Dr. Patricia Barlow-Eirik, specialist pe comportamentul cailor.

Cum să aplici această regulă la bărbatul tău

Ca și caii, bărbații se nasc pentru a fugi, dacă femeia îi sperie. Deci, chiar dacă îi-a epuizat toți nervii, încearcă să rămâii calmă (chiar dacă nu este prea ușor – dar este necesar pentru binele tău). De exemplu, dacă ești supărată, că el a întârziat și nu te-a avertizat sau a uitat să facă ceva, nu țipa și menține stăpânirea de sine. Respiră adânc câteva minute înainte de a te apropa de el și vorbește într-un ton calm.

Simțul tactil joacă, de asemenea, un rol important în această ”afacere”: în timpul unei discuții pune mâna pe el. Atingerile calmează, nu în zadar dresorii mângâie caii pe coama lor.

Trăsătura negativă № 4:

El se încăpățânează

Ce să faci? Folosește corect limbajul trupului.

Cum se aplică această regulă la pume

Când dresorii doresc să îmblânzească o pumă, ei găsesc calea de mijloc. „Ei încearcă nici să domine, nici prea să intre în voia ei, ci să formeze o relație de cooperare”, – spune Sutherland. Ei se poartă încrezător, cu umerii îndreptați. Această abordare garantează faptul, că dresorii nu seamănă nici cu o victimă, nici cu o amenințare.

Cum să aplici această regulă la bărbatul tău

„Dacă stai prea aproape de el, cu mâinile pe șolduri și picioare poziționate larg, el se va apăra instinctiv și va încerca să răspundă la fel înapoi” – spune un expert în limbajul corpului Patti Wood, autorul cărții „Semne de succes”. În mod similar, dacă în timpul unei discuții, tu stai cu sfială și cu capul aplecat, el poate percepe asta ca un semn de smerenie. Cel mai bun mod de a rămâne în condiții de egalitate – este de a păstra postura, ridicând capul sus și îndreptând umerii, atunci el te va trata ca pe un egal, și va avea dorința de a vorbi cu tine, promite Wood.

Trăsătura negativă № 5:

Nu îl poți ridica de pe canapea

Ce să faci? Să te apropii de le în momentul potrivit.

Cum se aplică această regulă la lei

Leii sunt leneși. Dresorii spun, că aceste animale dorm pănă la 20 de ore pe zi și se mișcă numai atunci, când văd în asta vreun beneficiu pentru sine. „Încercarea de a forța leul să facă ceva, atunci când el are poftă să se odihnească, poate fi foarte dificil și chiar periculos, – spune dresorul de lei Dave Salmoni, prezentatorul emisiunii „După atac” pe canalul Animal Planet. – Iată de ce noi folosim momentul, când animalul este activ, și nu încercăm să-l forțăm să facă ceea ce nu vrea, atunci când este relaxat”.

Cum să aplici această regulă la bărbatul tău

Dacă bărbatului tău i-a veit posta să stea ceva timp pe canapea, va fi foarte greu să-l faci să se miște măcar puțin. Prinde-l atunci când el este activ, atunci și roagă-l să facă ceea, ce vrei tu de la el. Dacă ai observat că el preferă să lucreze dimineața, apoi apropie-te de dimineață cu rugămintea de a te ajuta atunci când își va termina treburile sale.

În cazul în care ai nevoie de ceva de la el imediat, iar el se odihnește, încearcă să faci o înțelegere. Motivează-l. De exemplu, el meditează în fața televizorului. Cheamă-l să guste fel leu preferat de mâncare. Dacă apelul stomacului va depăși interesul către televizor, bărbatul, în cele din urmă, va ceda rugăminții tale.

Trăsătura negativă № 6:

El nu este romantic

Ce să faci? Acționează treptat.

Cum se aplică această regulă la elefanți

Aceste mamifere pot învăța multe, dar nu în curând. De exemplu, dacă dresorii doresc să învețe un elefant de circ să picteze, ei îi arată mai întâi cum să țină periuța cu trompa. Apoi – cum să o cufunde în vopsea. Și numai după asta – cum să picteze.

Cum să aplici această regulă la bărbatul tău

Bărbatul obișnuit este suficient de romantic, dar nu este deprins să planifice mici detalii. Așa că, dacă nu-ți poți aminti, când ultima oară el a organizat o seară senzuală pentru voi doi, va trebui să-i arăți cum să o facă. Începe prin crearea unei atmosfere adecvate (lumânări, un soundtrack fierbinte). Păstrează o sticlă de vinul vostru preferat, pe care îl poți rua să o deschidă înainte de cină. În așa mod, în conștiința lui se rămâne algoritmul necesar. În cele din urmă, iubitul tău nu numai că va obține o idee de nevoile tale romantice, dar și va fi în măsură să-ți propună propriul său plan.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>