Cu ce nu trebuie niciodată să amesteci alcoolul

Capacitatea de a consuma corect alcoolul – nu este beție, ci o artă. În această ”treabă” trebuie să fii competent și să știi că nici într-un caz nu trebuie să amesteci alcoolul cu alte produse. În caz contrar, riști să obții cel puțin o mahmureală teribilă. Dacă nu ai de gând să devii un alcoolic, merită să înveți să bei corect sau, cum se spune, ”cu minte”. Cel puțin vei fi protejat de posibilele consecințe negative ale acestei distracții bete. Așadar, hai să vorbim despre cele mai periculoase combinații de băuturi alcoolice.

1.Alcool + alcool

Crezi că știi bine în ce constă eticheta de alcool? Ei bine, atunci ești familiarizat, probabil, cu aceste câteva reguli.

  • Băturile alcoolice tari nu se amestecă niciodată cu cele mai puțin tari. De exemplu, nu ar trebui să bei whisky și coniac după vin sau lichior (sau invers). În cel mai bun caz, acest amestec exploziv poate provoca dis de dimineață dureri de stomac, intoxicații și dureri de cap.
  • Nu se recomandă să consumi în același timp diverse băuturi alcoolice, care sunt oarte diferite în ceea ce privește tehnologia de producție. Așa că, după un pahar de bere, este mai bine să renunți la dorința de a lua o înghițitură de vin.
  • Cel mai periculos produs este șampania. Este absolut interzis să amesteci vinul spumant cu orice alt alcool, indiferent de gradul lui de tărie. În combinație cu alte lichide îmbătătoare, șampania poate provoca o intoxicație puternică, iar dimineață – o mahmureală groaznică.

2. Alcool + băuturi energizante

Băuturile energizante atât de preferate de tineretul din zilele noastre lucrează pe principiul cafelei: saturând organismul cu cofeină, acestea asigură o aprovizionare stabilă cu energie. În timpul acțiunii substanței active se ridică tensiunea arterială, iar din cauza acestui proces omul începe să simtă un val de energie fără precedent. Dacă băuturile energizante se întâlnesc în stomac cu alcoolul, efectul se mărește de câteva ori. Și aici nu-i nimic vesel. O ridicare bruscă a tensiunii arteriale poate duce la o înrăutățire bruscă a stării de sănătate, chiar și până la o hemoragie cerebrală sau la insuficiență renală. Așa că fii foarte atent.

3. Alcool + băuturi carbogazoase

La prima vedere, apă minerală și băuturile populare, cum ar fi de exemplu, Coca-Cola par niște participanți inofensivi la sărbătoarea veselă. Cu toate acestea, este de dorit să nu se combine aceste produse cu alcool. Este foarte simplu de a explica un astfel de tabu ciudat. Băuturile carbogazoase conțin bule de dioxid de carbon, care irită mucoasa stomacului. Ca urmare, organismul este lipsit de protecția naturală, crește viteza de absorbție a alcoolului. A fost dovedit în mod repetat, că atunci când omul amestecă băuturile carbogazoase cu alcool, procesul de îmbătare se dezvoltă cu mult mai repede.

4. Alcool + medicamente

Și în cele din urmă, am ajuns la punctul cel mai important din acest articol. Medicamentele singure necesită atenție. Nu e de mirare, că nu se recomandă să începi să iei medicamente fără o prescripție medicală. Situația devine de câteva ori mai gravă, atunci când omul consumă în același timp preparate medicamentoase cu alcool. Lista de mai jos include medicamentele, cu care nici într-un caz nu trebuie să amesteci alcoolul.

  • Paracetamol. Dacă ai băut o pastilă analgezică, merită să renunți la petrecerea unde va fi o mulțime de alcool. Combinația de băuturi alcoolice îmbătătoare cu paracetamol poate provoca o groaznică intoxicație, care va afecta în primul rând fiatul tău.
  • Insulina. Diabeticii trebuie să urmeze o dietă strictă, inclusiv să renunțe la alcool. Motivul este simplu: insulina, de care au nevoie ei și care este intodus în organism, atunci când intră în reacție cu alcoolul etilic poate provoca coma.
  • Cafeina. Aici situația este aceeași ca și în cazul băuturilor energizante. Cafeina în organismul persoanei intoxicate provoacă creșterea bruscă a tensiunii arteriale.
  • Aspirina. Acidul acetilsalicilic și fără asta are un efect negativ asupra funcționării stomacului. Iar în combinație cu alcoolul aspirina dă o lovitură dublă, și de multe ori cauzează gastrita sau ulcerul.
  • Medicamente diuretice. Leșinul din cauza unei scăderi a tensiunii arteriale este un fenomen destul de real în timpul consumului băuturilor amețitoare. Iar alcoolul în combinație cu medicamentele diuretice dau anume un astfel de efect.
  • Antibiotice. Administrarea medicamentelor antimicrobiene, din fericire, nu este periculoasă și nu amenință cu intoxicație periculoasă în combinație cu alcool. Dar, în cazul absenței rezultatelor terapiei poți fi sigur – alcool „face” antibioticele să nu fie în stare să își îndeplinească funcția sa.

Acum, odată ce știți această informație, sperăm că veți fi mai atenți! Fiți sănătoși!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>