Cine dintre voi doi este mai responsabil: 14 moduri de a înțelege asta

Pentru ca barca voastră de dragoste să nu se oprească din calea sa și să se deplaseze în direcția aleasă, trebuie să vâsliți amândoi. Dar, deseori cineva devine căpitan și decide când trebuie de ridicat vela și când – de coborât, iar cineva – este maestru de a visa la țări îndepărtate și de a inspira le celălalt cu poveștile lui despre țărmuri îndepărtate. Problema este, că atunci când visează, el este capabil să scape vâsla din mâini. Cum de a determina, care dintre voi este mai organizat și se potrivește pentru rolul căpitanului? Sau, poate că voi amândoi sunteți niște oameni destul de organizați, responsabili și capabili să controlați situația? Numără de câte ori poți spune „eu” și de câte ori – „el”, și după asta nu vor mai rămâne îndoieli.

 1. Care dintre voi scrie obicei toate listele? Ce să faceți acum, ce – mâine sau anul viitor, ce să cumpărați, unde să mergeți, ce să vizitați, pe cine să chemați la ziua de naștere… Și o listă de liste, astfel încât să nu te încurci în ele.
 2. Care dintre voi îl roagă pe al doilea să facă ceva, dar de fapt știe, că până la urmă va fi nevoit să facă acest lucru singur (sau singură)? În caz contrar, va trebui să repeți de 10 ori, de 20 de ori să reverifici și de câteva ori să te cerți. Nu pentru că unul este rău, iar celălalt este bun. Pur și simplu unul dintre voi privește mai realist lucrurile, iar al doilea este predispus să zboare prin nori.
 3. Care dintre voi simte că este creierul oricărei operații, indiferent de ce v-a venit în gând să faceți? Cu toate acestea, al doilea dintre voi poate fi foarte drăguț și plăcut, și se poate bucura sincer de afacerea începută, dar primul este capabil să realizeze aceste vise în realitate.
 4. Care dintre voi crede, că el este responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă în viața voastră împreună, deoarece este o persoană mai organizată prin natura sa?
 5. Care dintre voi de multe ori cade din picioare de oboseală, pentru că a trebuit să trimită copilul la bunica, să planifice vacanța voastră împreună, să strângă bagajele, să ajute prietenii la organizarea unei zile de naștere, să dea pe mâini bune câinele vostru și să verifice dacă toate facturile sunt plătite?
 6. Care dintre voi de mai multe ori se teme să dea drumul celuilalt prin magazine fără supraveghere, deoarece el se va duce la magazin pentru pâine și va cumpăra orice, cu excepția pâinii?
 7. La cine în dulap este ordine și toate lucrurile nu sunt doar frumos aranjate, dar sunt și sortate luând în vedere culoarea, sezonul și situațiile pentru care acestea sunt destinate?
 8. Cine cumpără cadouri prietenilor comuni, părinților de pe ambele părți, medicilor și profesorilor de școală ai copilului?
 9. Cine cheamă, de obicei, instalatorul sanitar, electricianul, serviciul de gaz ș.a.m.d. și rezolvă problemele cu vecinii, dacă, nu știi niciodată, aceștia v-au inundat?
 10. Care dintre voi are grijă de ceea, ce se află la voi în frigider, să fie mâncare normală, și care într-un coșmar nu-și poate imagina, că există oameni în lume, care nu pregătesc mâncare și doar – oh, coșmar! – comandă pizza pentru cină?
 11. Care dintre voi ia asupra lui spălatul hainelor, pentru că sigur nu va încurca, ce mod ar trebui să fie selectat pentru sintetică, și nu va spăla un pulover roșu cu o cămașă de dantelă albă?
 12. Cui alte persoane îi transmit invitațiile la o sărbătoare, care sunt adresate amândurora, știind că el cu siguranță nu va uita?
 13. Pe care dintre voi îl sună prietenii și neamurile, atunci când au nevoie urgentă să vă sune pe voi amâdoi, deoarece ei știu, că acest om ține întotdeauna telefonul încărcat și lângă el, și nu va ignora apelul sau mesajul, pentru că a fost prea leneș pentru a răspunde?
 14. Care dintre voi este mândru, pe ascuns, de responsabilitatea și organizarea sa, chiar dacă el uneori mormăie: „Desigur, din nou va trebui să mă ocup eu cu această treabă”?

În cazul în care la cele mai multe întrebări ai răspuns „eu”, atunci ține minte un lucru important. Este bine, numai dacă ție îți place responsabilitatea ta și capacitatea ta de a te isprăvi cu orice sarcină pusă în fața ta. Însă, dacă te chinuie resentimentele și furia către partenerul tău, din cauza faptului, că tu trebuie să tragi toate pe umerii tăi – oprește-te. Nu lua asupra ta mai mult decât poți suporta fără a dăuna sănătatea și liniștea ta sufletească. Explică-i persoanei dragi, că ești supraîncărcat și ai nevoie de ajutorul și sprijinul ei.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>