Ce se întâmplă noaptea cu corpul nostru?

shutterstock_59193964

22:00.

La această oră, numărul de leucocite din sânge crește de două ori. Temperatura corpului scade și corpul primește un semnal, că a venit timpul pentru a merge la culcare.

23:00.

Coepul se relaxează din ce în ce mai repede, fiecare celulă începe procesul de recuperare.

00:00.

În conștiință încep să vină tot mai multe vise, însă creierul continuă încă munca grea de prelucrare a informației primite pe parcursul întregii zile.

1:00.

Timpul somnului, în care sensibilitatea noastră este în stare de ”alertă”. Un dinte uitat de mult, bolnav și nelecuit sau o articulație dureroasă, la cel mai mic îndemn al lor, sunt în stare să te trezească și să nu te lase să dormi până dimineață.

2:00.

Toate organele intră în faza de odihnă, toate, în afară de ficat. Ea, la această oră, lucrează activ în procesul de a scăpa de toxinele acumulate.

3:00.

Declinul fiziologic maxim în toate privințele. Tensiunea arterială este minimă, ritmul cardiac și respirația sunt foarte rare. Organismul se odihnește din toate punctele de vedere.

4:00.

Creierul la acest timp obține o aprovizionare cu sânge minimă, ceea ce nu îi permite nicidecum să se trezească, însă auzul la acest moment este deosebit de ascuțit. Orice fleac sau zgomot îți pot perturba somnul și te pot trezi.

5:00.

Toți mușchii și rinichii se află într-o stare de repaus, metabolismul este foarte încetinit, dar organismul la un nivel subconștient este gata să se trezească, dacă este necesar.

6:00.

Cu ajutorul glandelor suprarenale, se începe producerea de adrenalină și noradrenalină și acestea se elimină în sânge. Aceasta acțiune crește tensiunea arterială și face inima să bată într-un ritm mai mare. Organismul începe să se pregătească pentru trezire, dar conștiința nu este încă pregătită pentru asta.

7:00.

Cel mai bun moment pentru a acorda o atenție sistemului imunitar. În acest moment, este de dorit să bei câteva pahare de apă purificată și să iei un duș alternativ cald-rece. Asimilarea medicamentelor în acest moment este cu mult mai mare, decât în oricare alt timp.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>