Căsătoria. Lupta pentru dragoste

Nu știu de ce, căsătoria este considerată ca obținerea unei garanții de relații puternice și de lungă durată, fără investiții semnificative suplimentare. De fapt, bărbatul a făcut deja o alegere, și tu, desigur, îi ești atât de scumpă, încât el a vrut să-și petreacă cu tine toată viața sa. S-ar părea, de ce trebuie să stai din nou câte o oră și jumătate în fața oglinzii, să te gătești, să umbli la sala de sport și să găsești noi bunătăți pentru cină? În plus, printre treburile casnice, aproape nu-ți rămâne timp pentru toate aceste lucruri. Și, mai ales, că uneori vrei să îmbraci un halat, care este deja vechi, dar totuși atât de confortabil, vrei să pregătești paste cu cârnați pentru cină și să amâni până mâine depilarea.

Și, desigur, soțul tău, fiind o persoană la fel vie, te înțelege pe deplin și poate continua să te iubească în halat și cu picioarele nerase o lungă perioadă de timp. Dar iată o problemă – la locul de muncă sau pe stradă, el întâlnește fete în rochii strâmte, cu părul coafat și cu manichiură îngrijită. El, involuntar, te compară cu ele și își reamintește faptul, că și tu cândva arătai astfel…

Desigur, acest lucru nu înseamnă, că trebuie în fiecare zi să arăți ca o diva glamour, să te transformi seara într-un bucătar virtuoz – găti, iar noapte într-o hurie pasionată. Dar, și îmbrăcămintea pe acasă poate fi nu numai confortabilă, dar și frumoasă, mâncare simplă poate fi gustoasă și chiar cu un buget modest poți arăta de un milion. Și, desigur, atitudinea ta față de soțul tău trebuie să fie prietenoasă și să arate dragoste. Când ultima oară tu i-ai spus că îl iubești? Când i-ai dat de înțeles, că îl mai dorești încă, când ultima oară ai îmbrăcat haine frumoase pentru el?

Da, în viața reală totul este nu așa ca în filme, dar ești capabilă să aduci măcar puțină sensibilitate și romantism în relația voastră. Aceasta este singura cale (pe lângă relațiile umane de încredere) de a păstra iubirea dintre voi. Fiindcă căsătoria nu este ultima etapă a romanului vostru, ci o altă scară, pe care trebuie să urcați împreună. Și de voi amândoi depinde, dacă vă va duce scara aceasta spre fericire, sau veți cădea de la înălțimea așteptărilor voastre.

Dar cel mai important – ține minte: indiferent cât de atent și iubitor este bărbatul, el, totuși, nu are sentimente atât de delicate ca o femeie, deci, rolul organizatorului vieții de familie în toate sferele sale, va trebuie să-l joci tu. Dar acest lucru are un mare plus, pentru că în fața ta se deschide libertatea de acțiune. Însă, nu este necesar să fii prea activă și obsedată, lasă soțul de asemenea să ia decizii, să simtă, că ai nevoie de le și el este important – este capul familiei. Respectă echilibrul dintre iubirea față de el și respectul de sine.

Cum să faci toate astea, îți va spune intuiția ta de femeie, propria ta experiență de familie și cunoștințele despre natura soțului tău.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>