Care fructe și legume sunt cele mai sănătoase?

Pentru a satura organismul cu vitamine și minerale folositoare, nu este obligatoriu să cumperi medicamente costisitoare în farmacie. Sursele de vitamine naturale, disponibile și folositoare îți sunt întotdeauna la îndemână. Trebuie doar să le cunoști care sunt. Este vorba despre fructe și legume, beneficiul cărora este adesea subestimat; iar ele sunt pline de componente, care asigură funcționarea corectă a întregului organism și previne apariția multor boli. 

S-a constatat, că consumul de fructe și legume ajută la normalizarea tensiunii și a greutății, reduce riscul apariției bolilor de inimă, ochi și a sistemului digestiv. Cercetătorii au mai descoperit, că aceste daruri ale naturii ne protejează împotriva cancerului. Acesta este motivul, pentru care aceste vitamine naturale ar trebui să fie incluse numaidecât în regimul tău alimentar zilnic. Hai să vedem mai detaliat, la ce boli fac față legumele și fructele.

Boli de inimă și vasculare

Un studiu, care a implicat mai mult de 100 de mii de oameni, a arătat, că consumul sistematic a fructelor și legumelor reduce riscul de accident vascular cerebral și a altor boli legate de inimă și de vasele de sânge.

Reprezentanții științei timp de 14 ani au analizat regimul alimentar zilnic a voluntarilor. Rezultatele experimentului au arătat, că persoanele, care consumau zilnic aceste produse în cantități mari, se îmbolnăveau de bolile de mai sus cu 30% mai rar.

Cele mai folositoare fructe și legume pentru vasele sanguine și pentru inimă sunt considerate: spanacul, toate felurile de varză, portocalele, lămâia și alte fructe citrice.

Tensiune anormală

Dacă tensiunea se abate de la normă și provoacă o stare proastă de sănătate, în acest caz poate ajuta includerea în alimentația zilnică a fructelor și legumelor. Medicii au confirmat faptul că un astfel de „tratament” functionează nu mai rău decât preparatele medicamentoase, mai ales, dacă se adaugă în această dietă și produse lactate cu conținut scăzut de grăsime.

Boli oncologice

Reprezentanții științei din Statele Unite au constatat, că dieta fructe-legume permite organismului de a inhiba formarea și dezvoltarea tumorilor letale. Potrivit oamenilor de știință, produsele cele mai folositoare, care protejează împotriva cancerului, sunt: broccoli, ceapa, dovlecei, usturoiul, varza chinezească și roșiile. 

Diabet

Oamenii de știință au efectuat un studiu, care a implicat nu numai 66 de mii de voluntari, ci chiar au participat și ei înșiși. Scopul experimentului a fost de a determina, care produse alimentare reduc riscul de dezvoltare a diabetului. Datele obținute au arătat, că fructele proaspete cu un gust acru, cum ar fi afinele, strugurii de poamă și merele, previn dezvoltarea acestei boli de al doilea tip.

Probleme cu sistemul digestiv

Fructele și legumele normalizează funcționarea sistemului digestiv, deoarece acestea conțin fibre. Proprietățile sale previn formarea diverticulilor, apariția constipației și iritației mucoaselor.

Boli de ochi

Fructele sunt o sursă sănătoasă de substanțe folositoare, care ne protejează împotriva multor boli oftalmologice, în special – cataracta. Mai mult decât atâtm consumul regulat de afine și morcovi îmbunătățește vederea și înlătură încordarea ochilor.

Ce altceva trebuie să știi despre beneficiile fructelor și legumelor?

Trebuie remarcat faptul, că fructele și legumele de aceeși culoare conțin aceleași componente de vitamine. De exemplu, produsele alimentare de culoarea violet și albastru conțin glicozide, care sunt eficiente în lupta împotriva bolilor infecțioase. Produsele alimentare de culoarea roșie sunt bogate în antioxidanți, care previn bolile cardiace și cancerul. Produsele albe conțin materii organice, cum ar fi sulforafan, care, la rândul său, este eficient în lupta împotriva cancerului și a bacteriilor. Darurile naturii de culoarea verde au în conținutul său acid folic, potasiu, precum și Omega-3. Astfel de componente sunt foarte bune pentru îmbunătățirea memoriei și normalizarea stării sângelui. Mai jos sunt niște detalii ale grupului „verde” de fructe și legume

Produsele alimentare de culoarea verde sunt considerate a fi cele mai sănătoase

Oamenii de știință pe bună dreptate cred, că produsele de culoare verde sunt cele mai folositoare pentru organismul uman. Ele au următoarele efecte benefice:

– contribuie la pierderea în greutate;

– consolidează sistemul imunitar;

– îmbunătățesc starea părului, pielii și a unghiilor;

– reduc riscul apariției bolilor de inimă;

– protejează împotriva apariției bolilor canceroase;

– nu permit diabetului să se dezvolte;

– normalizează procesul digestiv.

Este foarte simplu de a-ți îmbunătăți sănătatea ta. Pentru aceasta trebuie doar să-ți amintești despre darurile naturii și să incluzi în regimul tău alimentar de zi cu zi o abundență de fructe și legume crude, proaspete și delicioase. Multă sănătate!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>