Băuturi pentru o zi fierbinte

Cel mai bun mod de a potoli setea este cu siguranță ceaiul. Pentru ca omul să se simtă confortabil în vremea caldă, trebuie să bea ceai în cantitatea de o treime mai puțin decât apa obișnuită. Vitamina P, cu care este bogată această băutură, consolidează excelent pereții vaselor de sânge. Și nu importă ce temperatură are ceaiul, adică nu este obligatoriu să-l bei fierbinte.

Apa minerală este a doua la rând, luând în vedere capacitatea de a potoli setea. Fiid rece, ea poate înlătură oboseala și reîmprospăta organismul. Daca vei adăga aici o felie de lămâie sau de lime – îți va ajuta mai repede să-ți potolești setea.

Cvasul îți va potoli setea numai dacă este adevărat, adică nu este carbogazos. Băutura, în conținutul căreia domină aromele și conservanții, nu-ți va aduce niciun beneficiu.

În timpul căldurii, mai sunt folositoare și băuturile lactate din lapte fermentat, acestea, spre deosebire de lapte, sunt foarte ușor de digerat și, de asemenea, ajută organismul să potolească rapid setea. Aceste produse pot fi folosite cu fructe de pădure, fructe sau legume. Acordă atenție la data fabricării produselor lactate, fiindcă în vreme foarte caldă ele nu se păstrează mult timp.

Dacă dorești să bei sucuri, cel mai bine ar fi să bei sucuri proaspete, diluate cu apă. Ele sunt cu mult mai sănătoase decât cele vândute în magazine și se absorb rapid de către organism. O variantă minunată petru a potoli setea – sucul din orice fructe de pădure proaspete. Acesta te răcorește și totodată îmbunătățește digestia, în plus, este foarte bogat în vitamine. Compotul va potoli setea numai în cazul în care nu conține mult zahăr. Într-o zi fierbinte, trebuie să-l bei rece, diluat cu apă.

Atunci când afară este foarte cald, este necesar să fii atent cu băuturile, care conțin foarte mulți coloranți, conservanți, zaharină și diverse arome. Nu bea prea multă cafea, deoarece ea mărește sarcina asupra inimii și a vaselor. De asemenea, abține-te de la utilizarea berii, poți bea nu mai mult de un pahar pe zi, însă mai bine să nu bei deloc. Iar băuturile mai tari pot prezenta un risc pentru sănătate, în special, în cazul în care persoana are contraindicații suplimentare pentru utilizarea acestora.

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>