Am ceva cu memoria mea…

Ai început să observi că uiți zilele de naștere a prietenilor sau numerele de telefon. Din păcate, memoria nu se îmbunătățește de-a lungul anilor. Dar ea poate fi antrenată.

Inamicii principali ai memoriei sunt depresia și dispoziția proastă. Anume mânia, nemulțumirea, apatia și tristețea ne fac uituci. Iar emoțiile pozitive și râsul, dimpotrivă, îmbunătățesc memoria noastră. Prin urmare, nu fi leneș să te întorci înapoi la amintirile plăcute.

Nu toată lumea știe, că muzica poate stimula activitatea intelectuală. Muzica ne ajută să memorizăm mai bine. Desigur, nu vorbim despre muzica rock. Preferă muzica clasică liniștită.

Învață să joci șah. Acest joc antic influențează dezvoltarea gândirii creative. De-a lungul jocului, mintea ta este concentrată doar pe un singur lucru – câștigul și, prin urmare, caută toate soluțiile posibile pentru a atinge acest scop.

Consumă regulat pește de mare. A treia parte din creierului nostru este compusă din acizi grași nesaturați. Și persoana are probleme cu memorie atunci, când nu are cantitatea necesară de acești acizi. În scopul de a îmbunătăți activitatea creierului, mănâncă macrou, ton și hering.

Păstrează un stil de viață activ. Exercițiile cresc circulația sanguină în creier și aceasta, de asemenea, înfluențează memoria.

Monitorizați nivelul de hemoglobină din sânge. Când este redus, creierul începe să simtă lipsa de oxigen. Ca urmare, tulburări de memorie și oboseală.

Cafeaua, de asemenea, influențează procesele memoriei. Iar glucoza, care o putem găsi în zahăr, ameliorează oboseala și îmbunătățește activitatea creierului. O ceașcă de cafea fierbinte ajută să-ți vii în fire și să te revigorezi. Dar nu exagera cu această băutură – miracol.

Bucură-ți organismul tău cu vitamine. Și fără nicio dietă. Produsele alimentare sarace în calorii duc nu numai la pierderea în greutate, dar și a memoriei. Potrivit cercetărilor oamenilor de știință, la oamenii care țin dietă, informația este procesată lent. Trecem urgent la o alimentație rațională!

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>