8 mituri periculoase despre produsele alimentare

În acest articol vă vom spune despre opt cele mai răspândite mituri, care sunt caracteristice anumitor tipuri de produse alimentare, și, în același timp, vom întoarce oamenilor iubirea către mâncarea lor obișnuită.

  1. Ouăle.

Despre ce vorbesc majoritatea oamenilor, atunci când vine vorba de ouă? Corect, despre colesterol. Mulți nu știu, că prezența colesterolului în mâncare și nivelul acestuia în sânge, sunt două lucruri fundamental diferite. Ouăle conțin un tip folositor de colesterol, care dimpotrivă reduce riscul apariției oricărei boli cardiovasculare. Pe lângă acestea, ouăle sunt unul dintre puținele produse alimentare, care conțin cantități considerabile de proteine, așa cum noi, practic, obținem proteinele din carne.

  1. Dauna grăsimilor saturate.

Mulți consideră, că o mulțime de boli de inimă sunt cauzate de utilizarea abundentă de alimente grase. Faptul e că există produse alimentare, care conțin grăsimi utile și sunt cele, care conțin dăunătoare. Un exemplu poate fi fast-food-ul, care este cunoscut de toți. Dacă consumi surse naturale de grăsime, cum ar fi carnea și alte produse lactate, atunci, din contra, se va ridica nivelul de colesterol bun în sângele omului, iar nivelul celui dăunător, desigur, va scădea.

  1. Exclusivitatea cerealelor.

Un ajutor în absorbția proteinelor esențiale și carbohidraților au fost întotdeauna fibrele sau, vorbind mai simplu – legumele. Mulți sunt învățați să consume mâncare din cereale, cum ar fi, de exemplu, grâul, însă, fără să știe că aceasta conține o mare cantitate de acid fitic, care împiedică asimilarea mai bună a nutrienților de către organism. Cu toate acestea, cereale afectează adesea mucoasa intestinală, ceea ce duce la diferite tipuri de durere, constipație, etc. Glutenul, care se elimină pe lângă toate acestea, este capabil să distrugă părți separate ale creierului.

  1. Nu pot fi pre multe proteine.

Unii oameni cred că un consum excesiv de alimente bogate în proteine duce la vreo boală de rinichi sau oase. Oamenii de știință au dovedit cu mult timp în urmă, că această opinie este greșită și au explicat acest lucru prin faptul, că problemele din acest domeniu sunt provocate de diabetul zaharat și de hipertensiunea arterială. Proteinele vor ajuta întotdeauna numai în recuperarea lor.

  1. Beneficiul sau dauna produselor scăzute de grăsime.

Aici în primul rând merge vorba despre marketing, fiindcă produsele scăzute de grăsimi sunt, de fapt, acele grăsime, care nu conțin grăsimi naturale și, prin urmare, sunt create în mod artificial, ceea ce este mult mai ieftin și mai profitabil pentru producător.

  1. Carbohidrații – sursa cea mai mare de calorii.

Această teorie este mai potrivită pentru acei oameni, care doresc să se păstreze în formă și dieta cărora constă la 60% anume din carbohidrați. În alte cazuri, este necesar să se facă o alegere în favoarea unei diete sărace de carbohidrați, cu un consum crescut de grăsimi.

  1. Nocivitatea pentru sănătate a dietei sărace în carbohidrați.

Să începem mai întâi cu avantajele. Dieta săracă în carbohidrați reduce procentul de grăsime subcutanată. Scade tensiunea arterială. Scade nivelul de zahăr din sânge și crește nivelul de colesterol bun și, în același timp, suprimează pe cel dăunător. O astfel de dietă este ușor de urmat, ceea ce este un argument la fel de puternic.

  1. Creșterea în greutate din cauza consumului alimentelor grase.

În ciuda faptului că grăsimea conține de două ori mai multe calorii decât carbohidrații, chestia constă numai în numărul de calorii consumate și nicicum în tipul lor. Aici funcționează o regulă simplă. Dacă o persoană consumă mai multe calorii decât cheltuiește, atunci el devine mai gras, dacă din contra mai puține decât cheltuiește, atunci slăbește.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>