7 reguli pentru organizarea eficientă a timpului personal

Condițiile de viață în societatea de astăzi a impus diferite obligații pe tine, ca și pe mulți alții, și ești supraîncărcat, ca niciodată până acum. Într-un timp scurt, ești nevoit să ai timp pentru a vizita o sumedenie de întâlniri și pentru a efectua o mulțime de treburi. Și acest lucru este valabil cât pentru viața de afaceri, atât și pentru cea personală. Încearcă să faci primul pas către gestionarea eficientă a timpului personal. În acest scop, ar trebui să-ți faci un plan.

1. Alege un format pentru programul tău de lucru

Software pentru calculator, un notebook sau doar o bucată de hârtie – poți folosi orice format, unde vei putea scrie perioadele de timp, și care va avea spațiu suficient pentru a înregistra întâlnirile și sarcinile. Este important de a alege un format, cu care îți va fi confortabil să lucrezi. Astfel nu vei renunța la decizia ta de a-ți organiza timpul și vei urma obiceiul nou.

2. Întâlnirile și termenii

Alege o anumită perioadă de timp și înregistrează toate întâlnirile programate pe această perioadă, scrie la ce oră trebuie să fii la fiecare dintre ele. De asemenea, notează-ți sarcinile și termenele limită pentru realizarea lor.

3. Ce este principal și ce – secundar

Determină-ți prioritățile tale în participarea la întâlniri și în îndeplinirea sarcinilor, apoi organizează cele mai principale puncte în modul corespunzător. Lucrează asupra problemelor mai puțin importante, doar după ce au fost rezolvate sarcinile mai urgente.

4. Organizarea eficientă

Organizează-ți fiecare zi astfel, încât să folosești eficient fiecare oră, și chiar minută. De exemplu, planifică pe o anumită perioadă de timp toate întâlnirile, care trebuie să aibă loc în aceeași zonă a orașului, astfel încât să nu fii nevoit să mergi în același raion de mai multe ori și să-ți cheltui în zadar timpul pentru a te deplasa între aceste locuri.

5. Timpul de rezervă

Nu este nevoie să distribui timpul cu o exactitate excesivă. Trebuie luat în considerare faptul că evenimentele, uneori, nu se dezvoltă conform planului, deci ar fi mai bine să lași un anumit timp de rezervă. Acest lucru te va ajuta să eviți „efectul de domino”, atunci când dacă numai o întâlnire nu a mers conform planului, mai departe este imposibil să reușești să vizitezi toate întâlnirile și să efectuezi toate sarcinile planificate. Așadar, lasă-ți timp de rezervă – chiar s-ar putea să-ți prindă bine.

6.Obiceiurile

Organizează-ți timpul, în conformitate cu obiceiurile tale și cu punctele forte ale personalității tale. Dacă, de obicei, lucrezi mult mai productiv dimineața, planifică mai multe sarcini pentru timpul de dimineață. Dacă îți vii în fire și te aduni prea greu în zilele de luni, atunci lasă această zi să fie mai liberă.

7.Odihna este necesară

Organizează-ți astfel timpul personal, încât să îți rămână suficient timp și pentru odihnă. Oamenii sunt cu mult mai productivi, atunci când se odihnesc suficient, au un regim alimentar sănătos și corect și fac regulat exerciții fizice, măcar de 2-3 ori pe săptămână. Dacă vei sta permanent până târziu la locul de muncă, aceasta va reduce eficiența ta pe termen lung, deoarece acest fapt duce, de obicei, la un efect nedorit. Creează un astfel de program de lucru, care va trezi în tine interesul și dorința de a continua să acționezi, să lucrezi și să-ți realizezi toate sarcinile și dorințele.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>